Bij een domme gamereeks als Uncharted past een domme actiefilm


Velen vonden den trailer noch re wegens overheen zoals stulp te schrijven, ofschoon lijkt dat gedeeltelijk voort den castingkeuze te komen. Te den gelekte versie van den trailer worden er ofschoon steen plus bot geklaagd, zowel op Gamer.nl: “ene b-versie van Indiana Jones” plus “fan fiction” zijn voorbeelden van den gemiddelde reactie.

Ter den trailer is onder andere te zien hoe ene jonge Nathan Drake – gespeeld voort Spider-Man-acteur Tom Nederland – aan ene vrachtvliegtuig hangt plus zichzelf ene weg uit dit hachelijke situatie probeert te klauteren. Schier precies zoals gamers ofschoon ooit konden geoefend ter Uncharted 3, verder. Eentje duidelijkere ode aan den gamereeks bestaat er spoed noch, dus watten is nu ie probleem?

Uncharted

Spectaculaire aktie

Ik denken dat dit eerste trailer meteen hevig manifest maakt watten werkelijk lang plus breedgeschouderd mits ene waarheid waargenomen schenkkan wordt: Uncharted heeft mits gamereeks noch zo hansworst veel wegens ie lijf. Neem ene tal spectaculaire actiescènes, ene charismatische Indiana Jones-wannabe plus voilà: jij hebt den Uncharted-games. Ie is noch nep diegene spellen steevast ofschoon bekendstonden wegens diens duizelingwekkende vertelsel of emotionele holte. Zij kantelen wegens bizarre actiescènes plus zo nu plus dan ene oneliner diegene jij laat proesten.

Toestaan dat nou precies den elementen zijn diegene ter den donderdag uitgebrachte filmtrailer ter groten getale afwezig zijn. Juist, Tom Nederland oogt nog mits ene broekie plus Mark Wahlberg – diegene den rol van Sully vertolkt – staat nou zowel bepaald noch beroemd wegens zijn uitmuntende acteerprestaties, maar maakt dat zowel maar ene zier uit mits ie den kern van den Uncharted-games werkelijk welhaast volmaakt nabootst? Zowel ofschoon lijkt hij noch op den Nathan Drake waar wij van vasthouden, niemand schenkkan ontkennen dat Nederland zowel ene charismatische knul is. Plus zag jij ofschoon diegene landkaarten, achtervolgingen plus dat lichtbruine shirt van ‘m? Dit is gewoon Uncharted pur sang, mensen.

Let welnu: ik voorkeur noch dat den Uncharted-verfilming juist gaat wordt. Ik voorkeur dat den Uncharted-games den verfilming krijgen diegene zij verdienen: domme aktie voordat den massa. Ter speelbare vorm levert dat ene tal van den liefste games van den afgelopen vijftien klas op, mee dankzij den prachtige graphics, extreem soepele gameplay plus gevarieerde locaties. Den Uncharted-games geven jij ie sentiment dat jij zelf den titelrol ter ene avonturenfilm speelt. Dat wil echter noch zeggen dat dit zichzelf op even bewonderingswaardige wijze laat vertalen zoals ene goede speelfilm.

Spanningsveld

Ginds zit ie spanningsveld voordat dit speelfilm, plus tegelijk den meeste gameverfilmingen diegene uiteindelijk zijn uitgebracht: goede games maken nog geen goede films. Dat is uiteraard, want ie acteerwerk plus den plot van ene gemiddelde spel is lang noch zo relevant mits ie acteerwerk plus den plot van ene gemiddelde speelfilm. Diegene elementen willen ene speelfilm (of serie) dragen, terwijl ene spel ene andere troefkaart ter handen heeft: interactie. Interactie met watten er op ie scherm gebeurt maakt van ene relatief oppervlakkige situatie weliswaar ene spannende bedoeling, kloppend omdat jij er controle overheen hebt.

Den meeste gamefilms willen zoogmoeder of meer trouw blijven aan ie bronmateriaal – mits jij zelfs den ventilatoren van den games noch mee kunt krijgen, dan blijft er maar weinig publiek overheen – maar ie probleem is dat veel van dat bronmateriaal noch bovenmatig geschikt is voordat ene verfilming. Ter films plus series willen wij meegevoerd wordt zoals ene andere wereld, vol met interessante personages, dialogen plus plotwendingen, maar ter games staat dat iedereen vooral ter voorkomendheid van leuke gameplay. Zie hier den reden waarom den meeste gamefilms weliswaar watten tegenvallen – ene loterijlot dat Uncharted mogelijk zowel beschoren is.

uncharted 2

Legitiem

Toestaan wij voordat den speelfilm uit is echter vooral noch te hard oordelen. Er is namelijk helemaal niets mís met ene domme actiefilm, nipt zoals er niets mis is met domme actiegames. Jezelf toestaan vermaken voort simpele aktie doorspekt met humor is legitiem tijdverdrijf. Laat diegene emotionele holte maar overheen voordat den verfilming van diegene andere Naughty Dog-game, The Last of Us. Zodra jij jij overheen ie waarheid heen kunt zetwerk dat actrice Bella Ramsey qua uitwendig totaal noch op Ellie lijkt, natuurlijk…

Elke zaterdag verschijnt er ene katern op Gamer.nl diegene (veelal) ingaat op actuele gebeurtenissen. Lees zowel:


  • column

    Urenlang spelen zonder resultaten: ene zoektocht zoals dopamine? 16 oktober 2021 08:10


  • Den liefste voetbalgame van dit klas is… PES 2021! 09 oktober 2021 08:10


  • Castlevania

    Castlevania: Requiem of the Dream 02 oktober 2021 08:10


  • Geen spel schenken mij zoveel voldoening mits ene metroidvania 25 september 2021 08:09


  • Games diegene te kleine letters tradities, respecteren toneelspelers noch 18 september 2021 08:09Put

Plaats een reactie

ajax-loader