Intel-voorzitter: 'vraag-aanbod hardware stabiliseert pas in 2023'


Gelsinger sprak overheen den chiptekorten tegenover CNBC. Toevalligerwijze spreekt den Intel-baas ermee precies eentje citaat van den concurrerende AMD-voorzitter tegen. Dr. Lisa Su claimde staart vorige maand nog dat den chiptekorten ter den tweede tweede van 2022 ge zullen nemen; concullega Gelsinger is minder hoopvol.

“Wij zitten nu ter ie zwaarste stuk [van de chiptekorten]. Elk hieropvolgende kwartaal staan wij weer iets sterker, maar den verhouding vraag-aanbod gaat zichzelf noch stabiliseren voordat 2023.”

Sfeerbeeld van Intel, waarop een hele printplaat van hun nieuwe processor-procedé te zien is.

CNBC berichtte daarbij zowel overheen den aandelenkoers van Intel, diegene na ie laatste marktrapport eentje dip van 8 procent nam. Den mondiale chiptekorten uitvoeren investeerders twijfelen aan Intels aanstaande welslagen, terwijl den markt voordat computercomponenten afgelopen kwartaal toch ofschoon met 2 procent inkrimpte.

Ondanks ie sombere vooruitzicht staat Intel er noch vanaf se slecht voordat. Volgende maand staat den Alder Lake-generatie aan processoren plus moederbordchipsets op den programma, diegene voorts den begin van den DDR5-generatie voordat werkgeheugen kenmerken. 

Daarnaast stapt Intel straks zowel ter den markt van high-end videokaarten. Den geheel nieuwe Intel Arc-productlijn heeft nog geen officiële verschijningsdata toegewezen gekregen, maar stapje onder ietsje leren wij welnu meer overheen Intels eerste gpu’s. Den verwachting geldt nog steeds dat Intel Arc rond ‘start 2022’ den consumentenmarkt zou trotseren.Source listig

Plaats een reactie

ajax-loader