Asus ontwikkelt moederbordknop om videokaarten sneller te wisselen


Met den groeiende omvang van hedendaagse videokaarten wordt ie steeds lastiger wegens den hardware weer uit ie PCIe-slot te wrikken. Zeker te compacte kasten of systemen met ferme koelers wordt eentje videokaartwissel onnodig priegelig. Asus’ Q-Release moeten dat allen eentje tikje makkelijker maken, zoals verluidt met slechts “één aanraking”.

Den schakelaar zit aan den rechterkant van ie PCIe-slot, maar verplaatst zichzelf zowel nog eentje duim of twee hoger. Te den lengte zullen eentje videokaart ofschoon snel voorts uitsteken, maar vooral den verhoging van den schakelaar biedt uitkomsten onder krappere systemen.

Den Q-Release-knop dook hier plus der ofschoon voordien op, maar hardware-Twitteraar @momomo_us bracht den primeur omtrend den naam plus ie daadwerkelijke doelwit van den schakelaar. Onzelfstandig van ie soort moederbord schenkkan Q-Release verschillend ogen, maar ie idee van soepelere videokaartwissels blijft onveranderd.

Den Q-Release lijkt geïntroduceerd te wordt met selecte Z690-moederborden, welke Asus hoogstwaarschijnlijk morgenavond officieel uit den lappen doet, lopend ie zogenaamde Pauze All Limits-evenement

Wollig is hoe veelzijdig Asus den schakelaar wil toepassen, maar te ieder geval den ROG Maximus- plus ROG Strix-moederborden op ATX-formaat zijn volgens VideoCardz zekerheden. Mochten andere Asus-moederborden den functie evenals voorslaan, dan horen wij ginds morgenavond ongetwijfeld meer overheen. 


 • Promotionele afbeelding voor XPG Lancer DDR5-werkgeheugen.

  XPG’s eerste DDR5-geheugen blijkt vertraagd dan toegezegd 26 oktober 2021 12:10


 • Het logo van Intel Arc

  Winactie hint zoals 825 dollar vraagprijs voordat ‘premium’ Intel Arc-videokaart 25 oktober 2021 15:10


 • Close-up van een Coreliquid-koelelement van MSI.

  Oudere koelers spreiden druk mogelijk onevenredig op Alder Lake-cpu’s 25 oktober 2021 13:10


 • Promotionele render van de Razer Hanbo-koeler en Razer Kunai-ventilatoren in een game-pc.

  Razer breidt uit met ventilatoren, voeding plus meer hardware 25 oktober 2021 12:10


 • Promotionele foto van een man met het Razer Zephyr-mondmasker.

  Razer Zephyr-masker wasgoed ‘in minuten’ volgeboekt 24 oktober 2021 15:10Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader