Oculus-topman uit kritiek op Zuckerbergs visie voor Metaverse


Te eentje keynote rondom Facebook Connect legt den bekroonde programmeur vlot uit watten er schuurt aan den marketingpraat rondom Metaverse, waarvan den visie recentelijk onthuld worden wegens Mark Zuckerberg zelf. Vooral den ietwat meer aanvallende segmenten van Carmacks uitspraken deden den traject op sociale media zoals Twitter.

“Den Metaverse is eentje honingpot voordat ‘architect-astronauten'”, zo claimt Carmack. Den term betreft personen diegene moeilijke technische concepten uitsluitend van ie opperste niveau bekijken plus zichzelf noch bekommeren wegens hoe bijvoorbeeld den hardware erachter werkt. Noch veel zometeen te ie pleidooi valt Mark Zuckerbergs naam.

Mits voorbeeld spreekt Carmack overheen hoe makkelijk er gepraat wordt overheen interacties met virtuele voorwerpen, waarbij noch nagedacht is overheen den (hardware-)technische implicaties van vr-apparaten.

“Maar juist, hier zijn wij dan. Mark Zuckerberg heeft bepaald dat den tijdstip nu voldragen is wegens den Metaverse te construeren.” Carmack klinkt vooral sceptisch, zowel reeds is hij verantwoordelijk voordat ie realiseren van den visie. Sinds 2014 maakt Oculus onderdeel uit van Facebook; Carmack wasgoed eentje schooljaar voordien nog aangetreden indien technisch directeur van ie vr-bedrijf, na wijd twee decennia voordat id Software gewerkt te hebben.

Carmacks slotbeschouwing barst vooral van den twijfel: “Ik maak mij vooral zorgen wegens den potentie dat wij jaren aan moeite plus duizenden mensen investeren, zonder vervolgens honingbij te dragen aan hoe consumenten vr-apparaten usances.”

Promotioneel voorbeeld van de Metaverse van Facebook; een man schaakt met een holografische tegenstander op een virtueel schaakbord.

Meta, den nieuwe naam voordat ie concern achter onder andere Facebook, deed den Metaverse voordien dit week uit den lappen. Tijdens ie Facebook Connect-evenement toonde Zuckerberg plus zijn team eentje vooral ambiteuze visie voordat ie sociale toneel. 

Den eerste promotiefilmpjes rondom Metaverse voordoen onder andere holografische verschijningen, gezichtsherkenningsoftware plus levensechte avatars, compleet met poriën. Ene nieuwe vr-bril, Project Cambria, worden daarbij zowel kortstondig getoond, diegene te ieder geval den lichaamstaal plus uitdrukking van den gebruiker lijkt te kunnen vertalen.


 • Gelekte foto van het chassis van de eerste Intel Arc-videokaart.

  Kiek’s van eerste Intel-videokaarten voordoen opzienbarend vormgeving 30 oktober 2021 16:10


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  MSI bewijst dat Alder Lake-cpu’s te chipgrootte variëren 29 oktober 2021 14:10


 • Productafbeelding van de ASUS ROG Thor 1000W Platinum II-voeding.

  Asus breidt Thor-serie uit met meer high-end voedingen 28 oktober 2021 16:10


 • Productfoto van de verpakking van de Intel Core i9-12900K, een high-end processor uit de Alder Lake-generatie.

  Intel plant Alder Lake-cpu’s officieel te op 4 november 28 oktober 2021 14:10


 • Compilatiefoto van meerdere Z690-moederborden van ASUS.

  Asus onthult negentien Z690-moederborden 28 oktober 2021 13:10Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader