Selecte B660-moederborden lijken geen PCIe 5.0 te ondersteunen


Ie moederbord te kwestie is Asus’ nog ononthulde Prime B660 Plus D4. Met den overkomst van den Intel 600-serie aan chipsets wordt PCIe 5.0 ondersteunt, maar eentje gelekte testvariant met eentje B660 chipset schenken specifiek ‘PCIE Gen4’ op den serienummersticker aan.

Zoals welnu vaker te Intel ie geval is, betreft den B-lijn van chipsets ie middensegment van den mensenleven. Op ontelbaar high-end Z690-chipsets is PCIe 5.0-ondersteuning den standaard, maar vooralsnog heeft Intel geen uitspraak gedaan overheen hoe dat verhoudt totdat lagere segmenten.

Gelekte foto van Asus' Prime B660-moederbord, vermoedelijk beperkt tot PCIe 4.0 en DDR4-geheugen

Den voorliefde voordat PCIe 4.0-limitering is welnu opmerkelijk. Den PCIe 5.0-banen zijn namelijk meteen aan den processor zelve gekoppeld; noch zo zeer den chipset. Totdat dusver zijn zowel alle verschenen Intel Alder Lake-processoren verenigbaar met den nieuwe PCIe-interface, zowel diegene te ie lagere prijssegment.

Qua geheugencompatibiliteit wordt den B660-chipset mogelijk zowel gelimiteerd. Ie gelekte Asus-model lijkt met den ‘D4’-noemer beperkt totdat DDR4-geheugen; vooralsnog is vaag of er überhaupt sprake is van DDR5-ondersteuning voordat B660-moederborden.

Intel heeft bovenin ie B-aanbod zowel nog eentje H670- plus H610-chipset te den pijplijn zitten — respectievelijk ie midden-tot-hoge segment plus den instapmodellen voordat den Alder Lake-moederborden. Van te ieder geval den H670-chipset wordt verwachten dat PCIe 5.0-ondersteuning, netwerken indien op Z690-modellen, ondersteund wordt.


 • Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

  Mobiele RTX 3080 Ti gespot te benchmarks 09 november 2021 12:11


 • Foto van twee GMMK Pro-toetsenborden, links met de Celestial Fire-keycaps, rechts met Celestial Ice.

  Glorious krijgt kritiek wegens keycap-kits met ‘gestolen vormgeving’ 05 november 2021 06:11


 • Teaser-afbeelding van MSI's eerste televisie-achtige monitor, de MEG 551U OLED.

  MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55″ oled-monitor aan 04 november 2021 16:11


 • Foto van het nieuwe stuur in de Tesla Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

  Tesla-boordcomputer weliswaar noch helemaal vergelijkbaar met PS5 04 november 2021 14:11


 • Een Grand Theft Auto-vrachtwagen met het EVGA-logo op de zijkant.

  Vrachtlading RTX 30-videokaarten gestolen te Californië 04 november 2021 13:11Wel

Plaats een reactie

ajax-loader