Xbox Series X en S: een jaar na release


Den Xbox Series X plusteken S verschenen wereldwijd op 10 november. Opvallend wasgoed den preferentie wegens twee uiteenlopende toestellen uit te brengen; den Series S is eentje stuk kleiner plusteken minder nadrukkelijk – gamen ter 4k is bijvoorbeeld noch mogelijk – maar daardoor welnu 200 euro goedkoper. Microsoft schenken helaas geen verkoopcijfers van diens consoles vrij, maar analist Daniel Ahmed schat dat ie verkochte tal Xbox Series-consoles sinds 30 september 2021 bovenop den 8 miljoen ligt.

xbox

Eentje nieuwe tactiek

Microsoft had watten was te maken na den vorige mensenleven consoles. Den tactiek voordat plusteken tijdens den lancering van den Xbox One wasgoed op alles ongeacht games gestructureerd plusteken zowel klantvriendelijkheid liet te willen overheen, met indien resultaat tegenvallende prestaties ten opzichte van den Xbox 360-generatie. Microsoft heeft ter den jaren 10 daarnaast stoer watten inwonende studio’s gesloten plusteken te weinig geïnvesteerd ter nieuwe ontwikkelaars, waardoor ie aanbod aan exclusieve spellen gestaag opdroogde. Den Xbox Series X plusteken S willen dit corrigeren plusteken ie Xbox-merk weer aantrekkelijk voordat gamers maken.

Dat lijkt totdat nu toe gedeeltelijk te zijn succesvol: den Xbox Series X plusteken S zijn op veel plekken namelijk regelmatig volgeboekt. Hoewel den PlayStation 5 op den meeste markten nóg meer ter trek lijkt te zijn, toeschijnen den nieuwe Xbox-consoles zowel overheen den toonbank te vliegen, zeker ter ie vaderland van Microsoft. Natuurlijk wordt diegene schaarste gedeeltelijk veroorzaakt om eentje tekort aan halfgeleiders waarmee chips wordt vervaardigd, eentje probleem waarmee zowel andere (console)fabrikanten kampen.

Xbox Series X

Den games totdat nu toe

Microsoft wil gamers dus weer voordat zichzelf zegevieren, onder andere met eentje flinke game-aanbod. Ie winkelbedrijf lijkt totdat nu toe echter veel minder nadruk op exclusieve games te leggen dan concurrenten Sony plusteken Nintendo. Met exclusieve games lokken bedrijven traditioneel consumenten zoals hun consoles, maar Microsoft wil vooral vertalen dat gamers op zoveel mogelijk omgangsvormen hun spellen kunnen spelen. Toch verschijnen alle ‘exclusieve’ Xbox-games zowel op pc. Diegene keuzevrijheid is vanuit ie perspectief van den consument natuurlijk uitsluitend maar toe te juichen.

Ie gevolg is echter dat er totdat nu toe weinig games zijn waar men specifiek eentje Xbox Series X of S voordat moeten verkrijgen. Dat wasgoed op geen ander ogenblik zo manifest indien tijdens den lancering van den consoles, waar uitsluitend Gears Tactics plusteken The Falconeer indien exclusieve lanceringsgames waargenomen konden wordt. Ter den breedste zin van ie woord welteverstaan, want Gears Tactics wasgoed nu eentje tijdje verkrijgbaar op pc plusteken speelbaar op Xbox One, plusteken zowel The Falconeer wasgoed op alle drietal den platforms speelbaar. Natuurlijk hebben wij alle onbegrip voordat ie waarheid dat den coronapandemie ontwikkeling bemoeilijkt. Weliswaar wasgoed den line-up tijdens den lancering zowel pover ter vergelijking met den line-up van den PS5, waar exclusieve games indien Demon’s Souls plusteken Astro’s Playroom op verschenen.

gears tactics

Ie afgelopen schooljaar heeft Microsoft dit probleem maar mondjesmaat opgelost. Eentje van den eerste omvangrijke console-exclusives na lancering wasgoed ie start dit schooljaar uitgekomen horrorspel The Medium, dat licht tegenviel plusteken zometeen dit schooljaar alsnog op den concurrerende console uitkwam. Ter den zomer plusteken ie start van ie najaar oningewijde ie kogeltje tenslotte eentje ietsje te gaan wentelen. Microsoft Flight Simulator is den eerste vliegsimulatie diegene ie genre draakvlak schenken aan eentje consolepubliek plusteken Psychonauts 2 is eentje heerlijk voortzetting op eentje gezegend cultgame, nu is zowel diegene spel op den PlayStation 4 verkrijgbaar.

Microsoft sluit dit schooljaar ter vergelijking met den lancering eentje stuk positiever over watten betreft console-exclusives. Forza Horizon 5 is netwerken uit plusteken gooit hoge ogen. Start december staat tenslotte Halo Infinite op den programma, eentje spel diegene werkelijk nu via den lancering van den Xbox Series-consoles uit had willen komen. Den terugkeer van Master Chief schenkkan weleens eentje relevant keerpunt zijn voordat ie Xbox-merk, versterkt om ie waarheid dat den multiplayer voordat iedereen kosteloos speelbaar is.

Microsoft sluit dit schooljaar ter vergelijking met den lancering eentje stuk positiever over watten betreft console-exclusives

Forza Horizon 5

Voorgaande uittreksel schetst eentje vertekend beeld van den daadwerkelijke situatie. Dat Microsoft minder nadruk legt op console-exclusives ter vergelijking met den mededingers, zegt weinig overheen ie aanwezige speelplezier op Xbox Series X plusteken S. Zo’n ietsje alle omvangrijke franchises van andere uitgevers zijn cadeau, waaronder Call of Duty, Assassin’s Creed, Battlefield plusteken Resident Evil. Xbox-versies van games uitrichten noch onder voordat den PS5-versies: op techsite Digital Foundry blijkt dat Xbox-versies met enige regelmaat zelfs ie uitgelezene presteren. Eentje omvangrijke westerse verspiller slaat daarbij zelden ie Xbox-platform overheen – uitsluitend kleinere of Japanse spellen weten hun weg noch immer zoals ie ecosysteem te vinden.

Daarnaast zet Microsoft nu enkele jaren fanatiek ter op backward compatibility plusteken heeft ie winkelbedrijf ginder op Xbox Series X plusteken S eentje belangrijke pilaar van vervaardigd. Xbox One-toppers indien Gears 5, Ori and the Will of the Wisps plusteken Hellblade: Senua’s Sacrifice zijn van kosteloos updates voorzien plusteken maken ie essentiële Xbox Series-spellen, zeker voordat den vele gamers diegene geen Xbox One ter stulp hadden staan. Ingevolge ie gemakkelijkheid plusteken den kwaliteit waarmee oudere Xbox-games op Xbox Series X plusteken S gespeeld kunnen wordt, voelt den line-up veel completer aan, waardoor veel Xbox Series-bezitters lopend ie eerste schooljaar zichzelf nauwelijks hoefden te vervelen.

Hellblade: Senua's Sacrifice

Xbox Spel Pass

Plusteken dan hebben wij ie nog noch ooit Microsofts uiterst innovatieve podium gehad: Xbox Spel Pass. Dit ‘Netfix voordat games’-abonnementsdienst laat gamers voordat eentje relatief klein bedrag vanaf maand meer dan honderdtal games spelen. Spellen van Microsoft plusteken diens studio’s zelf verschijnen via lancering meteen op Spel Pass plusteken blijven er voordat immer op staan. Logischerwijs wordt den engageren daarom met ie schooljaar – plusteken met elke kocht van eentje nieuwe studio of verspiller – steeds aantrekkelijker. Spellen van Microsoft zelf, Bethesda, Arkane, id Software, Ninja Theory, Double Fine, Obsidian plusteken vele andere studio’s zijn vanaf dag één op den engageren vacant.

Hier komt den daadwerkelijke tactiek van Microsoft aan ie licht: ie winkelbedrijf heeft ter vergelijking met den mededingers minder gewichtigheid via ie overhandigen van exclusieve games op diens consoles. Ter positie daarvan wil ie Spel Pass-abonnees van eentje constante stroom aan content voorzien. Ter diegene zin voelen den Xbox Series-consoles – hoe was zij zowel ter jawel steken – voordien indien eentje Trojaans vos wegens Spel Pass aan den man te brengen. Aldaar Sony plusteken Nintendo noch toereikend stappen ondernemen wegens Microsoft op dit regio van mededingers te voorzien, schenkkan dit ie winkelbedrijf op den lange termijn veel schuiven. Maar ie is eentje gok: niemand weet of dit distributiemethode den toekomst heeft. Den service groeit ter ieder geval noch zo snel indien Microsoft had gehoopt, maar ie zullen wél eentje essentieel onderdeel zijn van den winst diegene den Xbox-divisie draait.

Dat is echter van geen gewichtigheid voordat den gemiddelde consument, diegene voordat eentje klein bedrag vanaf maand toegang heeft totdat vele tientallen games. Zowel dat is eentje reden waarom veel Xbox Series-eigenaren zichzelf ondanks den magere line-up van ie afgelopen schooljaar kostelijk hebben vermaakt. 

Vormgeving van den console plusteken den controller

Ondanks eentje opeenhoping kritiek op ie ontwerp van den Xbox Series X tijdens den onthulling, praat ginder nu haastigheid niemand meer overheen. Den donkere ‘pilaar’ bleek voordat velen eentje prima designkeuze plusteken houdt ie midden tussen eentje pc-kast plusteken eentje stijlvolle toevoeging aan ie interieur van den woonkamer. Stijlvoller dan ie watten kitscherige uitwendig van den PlayStation 5 ter ieder geval, plusteken iets kleiner ter omvang. Natuurlijk is den Series S nog kleiner plusteken zowel diegene ‘opbergdoos’ oogt op zijn minst functioneel. Ie uitwendig van eentje console is echter geheel aan smaakwaarneming gebonden. Belangrijker is den functionaliteit van ie toestel, diegene gelukkig dik ter orde is. Zo zijn den Series X plusteken S muisstil, zowel ter vergelijking met den PS5. Ie toestel laat huwelijksinzegening nauwelijks van zichzelf horen, zowel noch tijdens ie spelen van intensieve games. Eentje redesign van den console lijkt – zuiver indien ie aankomt op ontwerp – voordat nu dan zowel overbodig.

Microsoft heeft er ter tegenstelling totdat Sony voordat gekozen wegens geen compleet verrassend besturingssysteem te ontwerpen. Ie huidige OS op Xbox Series is ie resultaat van ie jarenlang afstemmen van eentje bestaande versie. Dat doet ie speciale intu van eentje nieuwe console ter stulp halen eentje ietsje teniet, maar ie voordeel is welnu dat men nu gewoon is aan dit OS plusteken ie uitpuilt van den opties. Ie is dan zowel veel uitgebreider dan dat van den PlayStation 5, nu waarderen sommige gamers ie minimalisme van laatstgenoemde zonet.

Idem schenkkan medegedeeld wordt overheen den Xbox Series-controller, diegene nauwelijks verschilt van den Xbox One-controller. Microsoft kiest zowel hier voordat hechtheid diegene voortgekomen is uit jarenlang tweaken, ter positie van ie wiel weer uitvinden. Den Xbox-controller ligt daardoor gebruiksvriendelijk plusteken komisch ter den handen, maar ie biedt noch den nieuwe opties diegene den DualSense-controller welnu heeft, zoals haptische terugkoppeling. Dat is vooralsnog geen werkelijke game-changer, dus zowel geen vitaal gemis. Weliswaar schenkkan dit ter den toekomst veranderen, onzelfstandig van hoeveel third-party ontwikkelaars gewoonte gaan maken van diegene exclusieve opties. Den potentie dat Microsoft dit aan eentje toekomst specimen van den Xbox-controller toevoegt is dan zowel cadeau, maar vooralsnog noch bevestigd.

Xbox Series X

Nipt indien op den PS5 is den snelle SSD-schijf ter den Series X plusteken S eentje ware uitkomst voordat ongeduldige gamers. Van laadtijden is nauwelijks sprake. Daarbij heeft den Xbox Series vitaal voordeel ten opzichte van Sony’s nieuwe console: quick resume. Toneelspelers kunnen desgewenst tussen verschillende games schakelen zonder zij over te paardenhoeven sluiten, watten den tempo van ie gamen plusteken den hoeveelheid variatie diegene den gemiddelde speler totdat zichzelf neemt uitsluitend maar ten goede komt. Ie is eentje extreem gebruiksvriendelijke functie waar jouw gigantisch snel aan went plusteken is ermee tekenend voordat Microsofts missie wegens ie diens ventilatoren zo comfortabel mogelijk te maken.

Communicatie

Hier plusteken ginder stipten wij ie nu aan, maar ie verdient eentje toegevoegd vermelding: Microsofts communicatie zoals den consument toe verdient eentje dikke veer. Alles watten ie winkelbedrijf doet lijkt ter engageren te staan van gebruikers eentje zo’n wieg mogelijke tijdstip te bezorgen, van uitgebreide backward compatibility totdat ie uitbrengen van diverse kosteloos updates voordat Xbox One-games. Zeker ter vergelijking met den PlayStation 5, waar eentje tal PS4-games betaalde updates hebben ontvangen, is dat veelzeggend.

Microsofts communicatie zoals den consument toe verdient eentje dikke veer

Slotsom

Den Xbox Series X plusteken S hebben ter ie eerste schooljaar sinds lancering vooral eentje goede fundament gelegd voordat watten komen gaat. Den consoles zitten uitstekend ter jawel plusteken bieden eentje gebruiksvriendelijk ecosysteem, mee mogelijk vervaardigd om eentje was doordacht besturingssysteem plusteken den uitgebreide backward compatibility. Met Xbox Spel Pass loopt Microsoft zelfs nu voordat op den mededingers plusteken ligt er eentje uiterst aanlokkelijke engageren klaar voordat eentje ieder diegene zichzelf daartoe laat verleiden.

Op ie regio van games valt nog veel winst te behalen. Den omvangrijke titels van andere uitgevers zijn cadeau, maar Microsoft waas nog den exclusieve toppers waar mededinger Sony ter uitblinkt, zowel qua kwaliteit indien kwantiteit. Ie winkelbedrijf heeft getoond dat ie hier aan wil werken om nieuwe studio’s op te uitbalanceren plusteken omvangrijke uitgevers plusteken ontwikkelaars overheen te nemen. Dat moeten ter den toekomst dan zowel zijn vruchten afwerpen, bijvoorbeeld met den release van Starfield ter november 2022. Veel andere aangekondigde exclusives, zoals Fable, Volmaakt Dark plusteken Hellblade 2, hebben echter nog geen aangekondigde releaseperiode. Den releases van Forza Horizon 5 plusteken Halo Infinite dit najaar zijn ter ieder geval eentje stap ter den goede wending.

Ie is nu aan Microsoft wegens gamers den komende jaren van eentje constante stroom aan kwalitatief hoogstaande content te voorzien. Zo’n ietsje alles wijst den goede zijkant op, van den consoles zelf totdat den studio’s diegene ie winkelbedrijf nu onder zichzelf heeft. Ie ogenblik van den waarheid is geopend.


 • Xbox

  Microsoft wil investeren ter meer casual plusteken sociale games voordat Xbox 10 november 2021 10:11


 • Assassin's Creed Chronicles

  Assassin’s Creed Chronicles-trilogie nu kosteloos op pc te claimen 10 november 2021 10:11


 • Lies of P

  Op Bloodborne lijkende actiegame Lies of P getoond 10 november 2021 10:11


 • Sherlock Holmes: Chapter One

  Hang den speurneus uit ter Sherlock Holmes: Chapter One 10 november 2021 10:11


 • Final Fantasy 7 The First Soldier

  Meer dan eentje miljoen pre-registraties voordat FF7: The First Soldier 10 november 2021 10:11

Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader