Halo 2 is een wond die nooit heelt


Eerst wasgoed ik zo blijmoedig mits eentje zuigeling. Sterker nog: ik wás eentje zuigeling. Ik zat ter den tweede schooljaar van den middelbare schoolgebouw. Ie wasgoed eentje andere tijdstip, waarna ‘street dates’ nog noch zo strakgespannen nageleefd werden. Er wasgoed immermeer welnu eentje zaak diegene games eentje dagje voorheen verkocht. Zo zowel wegens den Dixons ter Almere-Stad, diegene ie op 10 november 2004 aan ie einde van den dag welnu smaakvol vond geweest plus dus Halo 2 ter den temporiseren mikte. Ik kon nog nipt eentje uur voordat sluitingstijd erheen plus speelde diezelfde avond reeds Halo 2.

Jouw had den jaloerse lonken van mijn vrienden willen zien waarna ik den volgende voormiddag op schoolgebouw triomfantelijk ie schede van Halo 2 uit mijn Eastpak-rugzak haalde. “Ben jij diegene op weg zoals schoolgebouw gaan halen?” “Nee man, ik heb gisteravond reeds den hele tijdstip zitten spelen!” Dat wasgoed zowel nog eentje tijdstip zonder installatietijden plus patches van tientallen gigabytes. Wanneer jij eentje disk ter jij Xbox duwde kon jij meteen gaan spelen. Ik kon dus feitelijk den hele avond van Halo 2 lust. Watten eentje tijdstip leefden wij waarna ter!

Halo 2

Misleidende E3-demo

Maar ie wasgoed zowel eentje tijdstip dat den informatievoorziening rondom games minder wasgoed. Mijn kennis van Halo 2 ontleende ik aan eentje of twee previews uit den Power Unlimited. Filmpjes op YouTube? YouTube bestond waarna nog noch ooit! Nee, ik had eentje dvd ligt met den aankondigingstrailer, diegene ik welnu 117 keer heb bekeken. Diegene wasgoed nipt zo gelikt mits dat ie CGI wasgoed, maar waarna wist jij noch veel huis.

Nog veel slechter wasgoed den roemruchte E3-demo. Te dit demonstratie zien wij onder andere verwoestbare omgevingen, Jackals diegene met hun schilden samen eentje muur vormen, eentje vette rit met eentje Warthog plus eentje Ghost, plus lijkt Cortana zelfs dynamisch te kunnen waarschuwen voordat naderende vijanden. Diegene demo slingerde louter rond op ie internet met den videokwaliteit van eentje pieper, dus ie wasgoed moeilijk ter te schatten dat Halo 2 ter diegene hoedanigheid welnu hevig hooggelegen wasgoed gegrepen voordat eentje reguliere Xbox. Den hype wasgoed reeds geschapen. Toch: ik wasgoed dertien. Wist ik veel. Ie zag er vettig uit. Ik wou ie. 

Teleurstelling ter 13 inch

Maar ik kreeg ie noch. Vitaal wasgoed mijn verwondering dat zo dát level uit diegene E3 demo maar noch voorbij kwam. Den Halo 2 diegene ik speelde onkundige eentje afgekalfde versie van diegene trailer. Alles wasgoed leger, minder majestueus plus noch zo intensief. Maar wasgoed, dat epische kamp zullen nog welnu komen, weliswaar? Terwijl Chief zoals Delta Halo ging plus wij den wagen van Scheidsrechter volgden, denken den dertienjarige Lars dat wij nog welnu terug zullen omdraaien zoals Bol, voordat dat ene kamp. Misschien is ie zelfs welnu ie einde van den spel. Ene Halo-game hoort namelijk te lozen met eentje vette Warthog-scène, weliswaar? …Weliswaar?

Plusteken waarna vroegtijdig Admiral Hood den legendarische vraag: “Mind telling mij what you’re doing on that ship?” ”Sir, finishing this fight”, antwoordde Chief. Waarna wist ik ie zeker. Ik zat er hé-le-maal klaar voordat, stuiterend van enthousiasme achter mijn dertien inch Philips-televisie. Plusteken waarna…. credits. Klaar, afgelopen. Ik bleef verbouwereerd achter. Waar is den surplus dan?

Den Halo 2 diegene ik speelde onkundige eentje afgekalfde versie van den trailer

Schrede jaren zometeen leerde ik dat Halo 2 eentje moeizame ontwikkeling kende plus dat ie hele level uit den E3-demo louter maar voordat diegene voorstelling wasgoed vervaardigd. Digital Foundry heeft dit demo eentje twee klas geleden nog uitgebreid ontleedt plus aangewezen waaróm den demo zoveel verschilt van ie eindproduct. Super interessant plus leerzaam, maar welnu eentje twee klas te laat. Ie litteken zit er reeds plus gaat noch meer weg.

Diepe teleurstelling

Dat bleek maar weer waarna ik recent alle Halo’s speelde ter voorbereiding op Halo Infinite. Van ieder eindje kon ik op eentje andere methode lust –zowel van Halo 4 plus 5. Precies mits jij games voordat den zoveelste keer speelt, plus eentje hele serie ter eentje korte tijdspanne, vallen subtiele details op plus waardeer jij watten elke spel uniek maakt. Maar Halo 2 raakt mij nog steeds noch.

Sterker nog: tijdens ie spelen van Halo 2 zit ik mij louter maar te irriteren. Neem bijvoorbeeld diegene onderwaterlift ter Regret, waarbij ter den oorspronkelijke versie letterlijk helemaal niets te zien is onder water. Ik vermag mij zó verslinden overheen hoe amateuristisch sommige levels plus omgevingen ter Halo 2 aan jawel zijn geplakt. Ik vervloek daarnaast den Jackal Snipers diegene jij op den hogere moeilijkheidsgraden met één schot kunnen slachten – plus zij zitten óveral ter Metropolis. Ie allervervelendst vind ik nog dat er eentje handicap is aan duidelijke audiovisuele cues mits jij schild (nagenoeg) wezenloos is, waardoor jij vooral op Heroic plus Legendary vaak plotsklaps doodgaat.

Dit soort minpunten zijn noch ooit vanaf se voorbehouden aan Halo 2. Den levels ter Halo 4 bijvoorbeeld zweven nog veel meer met ductape aan jawel. Maar tijdens reeds diegene andere porties ben ik misschien vergevingsgezinder. Plusteken dat allen wegens diegene ene E3-demo, wegens diegene valse opeenhoping diegene Bungie creëerde. Den teleurstelling zit nog steeds zo innig dat mijn minst favoriete Halo weliswaar feitelijk nog immermeer Halo 2 is.

Elke zaterdag verschijnt er eentje katern op Gamer.nl diegene (veelal) ingaat op actuele gebeurtenissen. Lees zowel:


 • Tijd

  Games: wie heeft er nog tijdstip voordat? 06 november 2021 08:11


 • metroid dread

  Metroid Dread is eentje fantastische spel maar eentje verschrikkelijke metroidvania 30 oktober 2021 08:10


 • uncharted

  Tijdens eentje domme gamereeks mits Uncharted past eentje domme actiefilm 23 oktober 2021 08:10


 • column

  Urenlang spelen zonder resultaten: eentje zoektocht zoals dopamine? 16 oktober 2021 08:10


 • Den uitgelezene voetbalgame van dit klas is… PES 2021! 09 oktober 2021 08:10Put

Plaats een reactie

ajax-loader