Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is geschiedvervalsing


Overheen den games zelf kunnen wij kort zijn. Anno 2021 is er te alle rechtschapenheid weinig lol meer te beleven aan GTA 3. Den stad oogt steriel, den missies stellen niks voordat plusteken wagen’s rijden voordat geen peettante. Weliswaar is ie eerste eindje te den trilogie nog steeds intrigerend. Vooral te combinatie met Vice City plusteken San Andreas.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Evolutie van den open wereld

Diegene twee games hebben den tand des tijds namelijk veel huis verslijten. Wanneer jou den games achter elkander speelt, zie jou steeds meer den contouren van eentje moderne openwereldgame ontstaat. Den missies wordt uitgebreider, den personages gaan steeds meer praten, plusteken vooral den spelwerelden maken eentje enorme evolutie ingevolge. Den straten van Liberty City zijn nog wezenloos plusteken grauw, maar te Los Santos hangt eentje unieke vibe. Eentje vibe diegene verandert mits jou den stad inruilt voordat ie platteland, of zometeen ter den gokhal’s van Lasnaad Venturas tuft.

Maar werkelijk is ie noch important hoe inderdaad of wieg den games zelf nog zijn. Wie den games actief heeft meegemaakt, weet precies watten ‘ie vermag vooruitzien. Den potentie voordat nostalgische gevoelens is vitaal, zeker mits iconische rietje van Nena, Toto, Dr. Dre of Guns N’ Roses uit den speakers galmt. Wie den games noch weten, zullen GTA: The Trilogy kunnen spelen uit nieuwsgierigheid, wegens te zien waarom dit museumstukken twee decennia geleden zoveel losmaakten. Ter beide gevallen is ie belangrijker wegens te bekijken hoe Rockstar ie bronmateriaal heeft behandeld. Plus dat is noch ofschoon te best.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Eentje opzienbarend jasje

Voordat den heruitgave zijn den klassieke games weer opgebouwd te eentje nieuwe engine. Den oorspronkelijke code is welnu ten dele hergebruikt, wegens den games den originele look plusteken feel te geven. Verbeterde belichting plusteken tal van kleine ‘quality-of-life’-aanpassingen maken den cultuurshock daarbij minder vitaal. Zo is te jou minimap moeiteloos zichtbaar hoe jou moeten rijden plusteken is ie makkelijker wegens van wapen of radio te wisselen, ingevolge selectiewielen diegene wij uit onder andere GTA 5 plusteken Red Dead Redemption 2 weten. Zowel den besturing is gemoderniseerd, met onder andere eentje vrij te bewegen camera. Geen idee of dat nou den doorslag gaf, maar zelfs beruchte missies mits Demolition Man (Vice City) plusteken Wrong Side of the Tracks (San Andreas) waren lang noch zo frustrerend mits te onze collectieve herinneringen.

Veel ventilatoren vreesden voordat den iconische rietje te dit heruitgave. Er verzuimen waarachtig eentje twee nummers. Sterker nog: er verzuimen eentje tal behoorlijk iconische nummers, waaronder Billie Jean plusteken Wanna Be Startin’ Somethin’ van Michael Jackson (Vice City), alsook 2Pac’s I Don’t Give a F*ck plusteken Hellraiser van Ozzy Osbourne (San Andreas). Dat is natuurlijk sneu mits jou netwerk diegene twee nummers wieg vindt, maar met zoveel liedjes plusteken radiostations blijft er toereikend overheen wegens lekkere jaren 80 plusteken 90-sferen neer te zetwerk. Ook zijn ie oeverloze geouwehoer van den disjockeys plusteken den talloze reclames plusteken jingles conserveren gebleven. Totdat zover ie nog enigszins goede televisiejournaal.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Jasje blijkt voordat geen peettante te zitten

Den GTA Trilogy rammelt technisch namelijk aan alle kanten. Dat begint ofschoon met ie waarheid dat jou überhaupt moeten uitzoeken tussen eentje Fidelity- plusteken Voorstelling-modus. Wij hebben hier noch te maken met hypermoderne games diegene ie uiterste uit jou hardware uitpersen; dit zijn trio spellen diegene ofschoon op twintig klas oude hardware speelbaar waren. Dat den trio games zelfs op eentje Xbox Series X nog wordt geplaagd ingevolge framedrops plusteken pop-in, is dan zowel op geen enkele methode inderdaad te praten.

Maar ginds stopt den mis noch. Veel grafische modellen zijn kunstmatig ‘verbeterd’ wegens nog er nog enigszins acceptabel uit te zien te eentje moderne resolutie. Aan sommige objecten is verstaanbaar voetlicht uitgegeven; zo zie jou te den kleurrijke Hawaii-blouse van Tommy Vercetti verrassend veel detail. Maar den methode waarop er vervolgens armhaar op zijn plastic ogende onderarmen is ge, is onbedoeld komisch. 

Dat den trio games zelfs op eentje Xbox Series X nog wordt geplaagd ingevolge framedrops plusteken pop-in, is op geen enkele methode inderdaad te praten

“I curse the rains down te Vice City”

Ie allerergst is nog den ‘vernieuwde’ regen. Er is eentje verschrikkelijk effect toegepast, waardoor regen mits eentje soort felle ruis ie hele beeld verstoort. Getikt toereikend stopt den regen spontaan mits jou eentje voetgangerstunnel inrijdt, zowel buitenshuis den voetgangerstunnel. Totdat overmaat van ramp wordt dit effect noch toegepast ‘overheen’ water heen. Indien jou te den verte eentje meer of den zee ziet, zit er dus eentje ‘gat’ te den regen. Ie is onmogelijk dat den ontwikkelaars dit iedereen gemist hebben, want den hele openingsscène van GTA 3 is ingevolge dit wanstaltige effect noch wegens aan te zien.  

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Dit uiteindelijk zo iconische games zijn daardoor nu grafische monsters van Frankenstein, waarin oude animaties, opgevijzelde resoluties, nieuwe belichting plusteken volstrekt mislukte pandbrieven onooglijk samenkomen. Zelfs mits den techniek noch hapert, gaat er eentje opeenhoping magie verloren. Wie uitkijkt vanaf Mount Chiliad, ie opperste punt te San Andreas, ziet den complete opbergmap. Technisch slim, maar zó steriel plusteken sfeerloos. Heiige pandbrieven of luchttrillingen zijn er noch enig wegens imperfecties te verhullen, zij zijn er zowel wegens sfeer toe te voegen. Dat wasgoed men erop dit Trilogy even vergeten.

Héél somwijlen werkt ie iedereen wél. Den Strook te Lasnaad Venturas ziet er onder den juiste omstandigheden bijvoorbeeld slim uit. Ie tegenstelling tussen den donkere sterrenhemel plusteken den felle neonlichten diegene weerspiegelen te jou wagen is iets waar wij te 2004 enig maar van konden dromen. Eentje optimistische fantast vermag nog over plusteken toe eentje vlaag nostalgie uit dit Trilogy uitpersen, maar meer dan dat zowel noch. Indien dit is hoe wij den GTA Trilogy onzerzijds voorgoed willen herinneren, is den reputatie van trio legendarische games voorgoed bezoedeld. 

Grand Theft Wagen: The Trilogy – The Definitive Edition is nu verkrijgbaar voordat PlayStation 4 plusteken 5, Xbox One, Series X plusteken S, pc plusteken Nintendo Switch. Voordat dit review zijn den games gespeeld op eentje Xbox Series X. 


 • Xbox

  Microsoft voegt meer dan 70 games toe aan backward compatibility-lijst 16 november 2021 08:11


 • Den eerste beeldhouwwerken van den Halo-televisieserie 16 november 2021 08:11


 • Xbox Game Pass

  Xbox Spel Pass moest voorgerecht eentje verhuurservice wordt 16 november 2021 08:11


 • The Elder Scrolls 6

  The Elder Scrolls 6-exclusiviteit noch bedoel mits straf voordat andere consoles 16 november 2021 08:11


 • Warhammer 40,000: Battlesector

  Warhammer 40,000: Battlesector verschijnt te december 16 november 2021 08:11Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader