Nvidia claimt dat DLSS 2.3 beter is dan spatial upscaling


Den demonstratievideo zullen vandaag officieel willen verschijnen, maar worden gisteren nu kortstondig aangetroffen op YouTube indien ‘verborgen’ video. Nvidia-programmeur Bryan Catanzaro vertelt ter den presentatie overheen DLSS’ driejarige zijn plusteken hoe den technologie doorevolueert. 

Den video zullen AMD plusteken hun technologie noch meteen indien slechter bestempelen — laat staan volledig gedurende naam vermeld — maar AMD’s technologie wordt ter zij-aan-zij-weergaven welnu vergelijken met verschillende modi van DLSS 2.3. Daaruit zullen willen blijken dat DLSS ‘slimmer’ is ter ie omzetten van niet-bestaande pixels.

Zij-aan-zij-vergelijking van een spatial upscalingtechnologie (vermoedelijk AMD's FSR) en DLSS 2.3 in Chernobylite.

Nvidia’s upscalingtechnologie maakt gewoonte van kunstmatige pienterheid, terwijl alternatieven — waaronder FSR — vaak voorspelling tenuitvoerleggen overheen niet-bestaande pixels aan den hand van bestaande frames. Volgens Catanzaro vermag den temporale verwittiging van meerdere frames resulteren ter eentje scherper singeltje; somwijlen zelfs scherper dan ie ‘native’ verdisconteren van nu diegene pixels. 

Zelf biedt Nvidia nu langer eentje inherent spatial upscalingtechnologie aan, diegene nu jaren ingebakken zit ter Nvidia-drivers. Ter den video claimt Catanzaro dat zowel diegene technologie scherper is dan diegene van hun concurrenten. Daarnaast zullen Nvidia’s ruimtelijke upscaler zowel afgenomen zijn ingevolge televisiefabrikanten.

Vergelijkingen van verschillende spatial upscalingtechnologieën, waaronder AMD's FSR en Nvidia's eerdere (pre-DLSS-)technologie.

Nvidia heeft den gelekte video tijdelijk volledig verwijderd, nu moeten dit weldra alsnog officieel verschijnen. Mogelijk wordt er, wegens ie eerdere uitlekken, nog aanpassingen gedaan ter den precieze inhoud van den presentatie.


 • Bovenaanzicht van de Playdate-handheld van Panic.

  Levering Playdate uitgesteld zoals 2022 12 november 2021 06:11


 • Illustratie van een Intel Alder Lake-processor

  Selecte B660-moederborden toeschijnen geen PCIe 5.0 te ondersteunen 10 november 2021 14:11


 • Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

  Mobiele RTX 3080 Ti gespot ter benchmarks 09 november 2021 12:11


 • Foto van twee GMMK Pro-toetsenborden, links met de Celestial Fire-keycaps, rechts met Celestial Ice.

  Glorious krijgt kritiek wegens keycap-kits met ‘gestolen vormgeving’ 05 november 2021 06:11


 • Teaser-afbeelding van MSI's eerste televisie-achtige monitor, de MEG 551U OLED.

  MSI kondigt televisie-achtige MEG 551U 55″ oled-monitor aan 04 november 2021 16:11Wel

Plaats een reactie

ajax-loader