Sapphire verkoopt stiekem RDNA2-gpu's als mining-kaarten


Den kaartspel te kwestie zijn den zogenaamde Sapphire GPRO X080 (10 GB) plusteken Sapphire GPRO X060 (8 GB), respectievelijk gebaseerd op den Navi 22- plusteken Navi 23-gpu. Beide kaartspel wordt verkocht te eentje jasje watten nog ie uiterst lijkt op Sapphire’s Pulse-reeks, zij ie nu zonder videopoorten.

Sapphire gooit den gpu’s noch zo maar te grabbel; er is waarlijk nagedacht overheen den GPRO-lijn. Zo zijn den videokaarten nooit publiekelijk aangekondigd, laat staan online of te te zien. Van persberichten of webpagina’s wasgoed voordat dit gevallen nooit sprake.

Den GPRO-kaarten zijn daarnaast voetgewricht te voorzetten met Linux — eentje populair besturingssysteem voordat fervente miners — plusteken den gpu’s vanuit Sapphire meteen geoptimaliseerd voordat ie rendementsrijk hashen van vooral Ethereum. Volgens den datasheet wordt den kaartspel ie liefst zowel te bulk verkocht.

Gelekte datasheet van de Sapphire GPRO X060-videokaart, bedoeld voor cryptomining.
Gelekte datasheet van de Sapphire GPRO X080-videokaart, bedoeld voor cryptomining.

Den GPRO X080 zullen 41,6 MH/s behalen op vrijwel 93 watt total graphics power (TGP). Voordat den GPRO X060 is dat 29,4 MH/s op eentje vrij lage 60 watt. Qua hash-per-watt is dat noch verkeerd, ofschoon spreken den Spaanse zoetigheid overheen vraagprijzen van respectievelijk 750 euro plusteken 550 euro. Watten betreft hash-per-euro is dat noch vanaf se eentje noemenswaardig goede overeenkomst.

Watten vooral saillant is aan den twee geniepige gpu’s is dat AMD zelf nooit specifieke mining-kaarten op den markt heeft gezet; den RDNA2-chipsets waren eeuwig bedoeld mits gaming-producten. Mededinger Nvidia rolde welnu uiteindelijk eentje scheiding tussen gaming plusteken mining uit; ter AMD ging ie lange tijdstip zojuist wegens “zo veel mogelijk gamers goede producten voordat kunnen schotelen”. 

Zowel Sapphire mits AMD hebben nog noch op ie televisiejournaal uit den Spaanse hoek gereageerd. AMD lijkt zelf druk te den weer wegens den uitrol van den Navi 24-gpu voordat te toebereiding; daarvoor staan nu vooralsnog gaming-doeleindes centraal.


 • Dramatisering van hoe Nvidia's DLSS-upscaling werkt.

  Nvidia’s DLSS nu officieel ondersteund op Valve’s Proton 26 november 2021 16:11


 • Black Friday

  Black Friday Deals: 4K-tv’s voordat gaming 26 november 2021 16:11


 • Black Friday-deals: Pc-gaming plusteken hardware 26 november 2021 16:11


 • Promotionele render rondom de Radeon RX 6000-generatie videokaarten van van AMD.

  AMD verhoogt roemen RDNA2-gpu’s voordat vrouwen met 10 procent 24 november 2021 12:11


 • Render van een AMD Radeon-chipset op een printplaat.

  Radeon RX 6500M plusteken RX 6300M kolken zowel op Navi 24-gpu 23 november 2021 13:11Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader