Intel Raptor Lake-cpu met 24 kernen en 32 threads gespot


Den resultatenpagina van BAPCo is noch meer ter te zien, maar Tom’s Hardware heeft (getipt ingevolge hardware-ingewijde @Komachi_Ensaka) nog welnu enkele screenshots online staan.

Hoewel ie precieze modelnummer van den processor noch ter den benchmark-resultaten terug te zien wasgoed, bleek ie testsysteem welnu ene ‘RPL-S’-noemer te bevatten. Den afkorting staat met welhaast alle zekerheid voordat Raptor Lake-S, watten weer slaat op ene desktopvariant van den dertiende Intel Core-serie.

Tijdens datzelfde systeem hoorde zowel DDR5-geheugen, watten opvallend toereikend op 4.800 MHz geklokt wasgoed. Voordat Raptor Lake geldt den verwachting dat den DDR5-standaard opgehoogd wordt zoals 5.600 MHz, maar dat bleek hier nog noch ie geval.

BAPCo-benchmark van een nog onverschene Intel-processor in de Raptor Lake-generatie.

Qua benchmark-prestaties scoort ie Raptor Lake-systeem, noch geheel verrassend, lager dan den Core i9-12900K — ie huidige topmodel van Intel. Den vermoedelijke prototype van Intels nieuwe processor is mogelijk nog op veel fronten gelimiteerd, waaronder vooral den kloksnelheden.

Iets pijnlijker is dat zowel den Ryzen 9 5950X, AMD’s paradepaardje van ene schooljaar terug, den rijker uitgeruste Intel-processor nog over weet te troeven. BAPCo plus Intel zullen nauwe zwachtels met jawel hebben, waar AMD ter ie verleden kloppend beschuldigingen heeft vervaardigd overheen ie “onder één hoedje spelen” van den twee partijen. 

Den Raptor Lake-generatie van Intel wordt rond ie einde van 2022 verwachten. Den reeks processoren draait op idem 10nm procedé indien den Alder Lake-voorgangers (tegenwoordig Intel 7 verwoord), maar vernieuwt den bouwkunst van ‘omvangrijke rekenkernen’ ter den processor. Qua socket blijft den cpu-lijn nog vasthouden aan den recent geïntroduceerde LGA1700-vorm. 


 • Render van de onderkant van een Nvidia GeForce RTX 2060 Founder's Edition

  Nieuwe RTX 2060 krijgt weliswaar geen Founder’s Edition 06 december 2021 14:12


 • Dell Alienware AW2721D-monitor biedt volmaaktheid met ene prijskaartje 05 december 2021 10:12


 • Persfoto van een CES-beursvloer, met op de voorgrond een drukke menigte.

  Intel plus AMD plannen CES 2022-presentaties ter 03 december 2021 18:12


 • Officiële illustratie van Qualcomm's Snapdragon G3x ontwikkelkit.

  Qualcomm doet Snapdragon G3x-handheld uit den lappen 02 december 2021 15:12


 • Promotionele render van de GeForce RTX 2060-videokaart van Nvidia.

  Nvidia heronthult RTX 2060 met 12 GB herinneringsvermogen 02 december 2021 14:12

Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader