Joy-Con-controller van Nintendo Switch kapot? Zo fix je stick drift


Voordat wij par is ie vitaal wegens te checken of den Nintendo Switch welnu helemaal up-to-date is plusteken of jou recentelijk zowel den Joy-Con-controllers hebt geüpdatet. Controleer daarom den software op jou spelcomputer. Dat handelen jou onderbrak zoals den Instellingen te gaan. Dat is den tandwielknop te ie menukaart op den thuispagina van den Switch. Scrol dan helemaal zoals beneden plusteken selecteer Controllers plusteken sensoren. Op den pagina rechts scrol jou wederom omlaag plusteken tactvol jou den optie Controllerupdate uitvoeren. Indien jou Joy-Cons up-to-date zijn, dan ontvang jou den melding: ’Alle controllers zijn up-to-date’.

Joy-Con-controller: sticks kalibreren

Druk nu op Oké plusteken tik dan nog één keer met den stick van den Joy-Con omlaag, zodat jou Sticks kalibreren kunt uitpikken. Druk nu den stick te diegene jou wil kalibreren. Te beeld staat nu ene ringetje met ene kruis erin. Wanneer den Joy-Con níet tweedehands wordt, dan moeten ie donkere plustekentje te ie midden zowel huwelijksinzegening te ie midden staan. Is dat noch ie geval, dan moeten jou hem dus weer klaarmaken (kalibreren). Te beeld, onder den ringetje, staat precies uitgelegd hoe jou dat doet. Plus indien jou nu weliswaar bezig bent: controleer meteen even den andere stick van den Nintendo Switch.

Den stick zuiveren

Ie schenkkan natuurlijk zo zijn dat den problemen met den Joy-Con hier noch mee verholpen zijn. Den stick op den controller schenkkan namelijk last hebben van stofdeeltjes of misschien welnu etensresten. Watten ie zowel is: jou moeten dit weghalen. Schalm voorgerecht den Nintendo Switch uit plusteken koppel vervolgens den Joy-Con los. Pak ene speld of paperclip plusteken trek – voorzichtig! – ie rubbertje aan den zijkant van den stick opwaarts. Dan zie jou ofschoon snel of er troep zit dat ginder noch hoort te zitten. Mocht er watten zitten, pak er dan watten isopropylalcohol plusteken ene wattenstaafje te plusteken maak den zijkanten, evenals den ondergrond van den stick, grondig schoon. Ook schenkkan ie promoten met watten perslucht – op gepaste afstand – ter den randen te gaan.

Den mogelijkheid is vitaal dat jou nu alle problemen opgelost hebt diegene jou zelf kon oplossen, zonder den Joy-Con open te paardenhoeven maken. Koppel den controller aan den Switch, zet hem aan plusteken voer nogmaals den kalibratie uit. Check of ie probleem verholpen is. Dat kun jou zowel doet onderbrak nog even ene spel op te stichten.

Ie schenkkan trouwens zijn dat ie probleem hardnekkiger plusteken noch zomaar op te lossen is. Te dat geval dien jou weliswaar huwelijksinzegening voeling op te nemen met Nintendo, te den opeenhoping dat ie handelsbedrijf jou helpt. Vasthouden er dan rekening mee dat jou jou Joy-Con ene tijdje vergeten bent.


 • Rood Playstation 4 Dualshock 4 controller

  PS4-controller wil noch verbinden? Zo los jou ie op 30 november 2021 10:11


 • "Geëxplodeerd" aanzicht van de Xbox Series S-console.

  Energie korten met consoles plusteken pc: zo handelen jou dat 23 november 2021 11:11


 • Airpods

  AirPods aan den PS4 verbinden: zo handelen jou dat 16 november 2021 15:11


 • PS4 maakt veel schouwspel? Zo maak jou hem schoon 09 november 2021 11:11


 • Gemakkelijk meer opslag op jou PS5 met dit tip 08 november 2021 11:11



Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader