GeForce Now biedt krachtige cloud gaming, maar mist soms compatibiliteit


Nvidia is noch bepaald ene nieuwkomer ter den groeiende kluit clouddiensten. GeForce Now heeft sinds 2013 namelijk alreeds tal van verschillende vormen gekend. Destijds lanceerde den voorkomendheid mits Nvidia Grid, speciaal voordat Nvidia’s inherent Shield-apparaten, met den intentie wegens games op afstand te streamen via Nvidia’s datacenters. Zolang ie seizoenkaart liep, waren allerlei games vrijblijvend speelbaar — enkele uitzonderingen diegene los aangeschaft moesten wordt daargelaten. 

Foto van een Chromebook met een GeForce Now-illustratie op het scherm.

Ie GeForce Now van nu

Tussentijds is den gelofte van GeForce Now veranderd. Nog eeuwig biedt Nvidia ene wijze aan wegens games op afstand te spelen, maar ie featurepakket is sinds 2019 ter ene nieuwe vorm gegoten. Den voorkomendheid is tegenwoordig speelbaar via Android plusteken iOS-applicaties, maar vermag sinds kort zowel aangezwengeld wordt vanuit browsers — zelfs op andere consoles plusteken selecte smart-televisies.

Tegen ene maandelijkse betaling krijgen gamers toegang totdat ene virtuele game-pc op Nvidia’s servers, waarvoor men zelf allerlei gekochte games mogen geeft. Populaire free-to-play-titels, zoals Fortnite plusteken Apex Legends, zijn uiteraard verenigbaar vervaardigd met den voorkomendheid.

GeForce Now is nou kosteloos uit te trachten. Zonder betaling krijgen gamers voordat maximaal één uur toegang totdat ene “basissysteem” ter Nvidia’s cloud, alreeds is directe vestibule allesbehalve verzekerd. Den mogelijkheid is vitaal dat niet-betalende geïnteresseerden ene poos ter den wacht staan, eer zij ene spel zoals wil op mogen stichten. Wil jouw zeker zijn van ene plek ter den wolken, dan dien jouw toch te voldoet.

Den zogenaamde prioriteitstoegang totdat ene ’RTX On’-systeem kost nou ongeveer 10 euro vanaf maand — of ene krappe 50 euro voordat ene semester. Nvidia verzekert daarvoor streamingkwaliteit op 1080p-resolutie met 60 frames vanaf tellen, mits den internetsnelheid voldoet. Voordat ongeveer 100 euro vanaf semester neem jouw ene premiumabonnement voltooid, met toegang totdat ene virtuele RTX 3080 plusteken streamingkwaliteit op 1440p-resolutie totdat 120 frames vanaf tellen.

Startscherm van de NVIDIA Games-applicatie op een Shield TV, waarmee games gestreamd kunnen via onder andere GeForce Now.

Opvallend is hoe toegang totdat den GeForce Now-servers vooralsnog zowel beperkt lijkt te wordt voordat betalende klanten. Ie standaard seizoenkaart staat sessies van 6 uur toe; voordat ie duurdere alternatief is dat 8 uur. Natuurlijk draait lang noch iedere gamer marathonsessies diegene zulke limieten overschrijden, maar tijdsrestricties tegen betaling voelen noch meer van dit tijdstip. Kijk zoals concurrenten mits Xbox plusteken Google: diegene verrichten noch moeilijk overheen jouw wedstrijdduur ter den cloud. 

Den verhuur van hardware; noch zozeer games

Toch is GeForce Now ene abonnementsdienst waarvoor andere verwachtingen geldt. Honingbij marktleiders mits Xbox Spel Pass plusteken Google Stadia (Voor) krijgen toneelspelers tegen betaling ongezouten toegang totdat ene fraaie gamebibliotheek; Nvidia biedt ter essentie voetgewricht toegang totdat ie virtuele systeem. Ter andere woorden: den speler zelf is geheel verantwoordelijk voordat ie verkrijgen van games. Van ene vrijblijvende inherent catalogus is, overgeschreven van ene wekelijks roulerende kolf aan weinig interessante titels, nauwelijks sprake.

Sterker nog: lang noch alle pc-games zijn überhaupt verenigbaar met ie virtuele gamesysteem. Den telg games diegene GeForce Now vermag streamen groeit gestaag, maar zeker nieuwere of minder populaire spellen zijn noch eeuwig verenigbaar met Nvidia’s clouddienst. Zowel titels waar Nvidia uitgestrekte marketingbudgetten plusteken technische support aan uitbesteed, zoals recentelijk bijvoorbeeld Battlefield 2042, zijn noch vanaf se ongezouten speelbaar via GeForce Now.

De GeForce Now Thursday-sectie op de NVIDIA Games Android-applicatie van Shield TV.

Den noch eeuwig even compatibele cloud

Diegene onzekerheid overheen compatibiliteit maakt van GeForce Now ene geval chic. Ie welnu of noch ondersteunen van games heeft vast goede uitgangspunten, maar ie voelt mits ene onnodige valkuil voordat den voorkomendheid. Mededinger Xbox loopt trots te koop met ‘Day One’-toegang voordat vrijwel álle blockbusters; erop Nvidia mogen gamers voetgewricht hard hopen dat hun favoriete spellen (spoedig) te streamen zijn. Plusteken alsnog dien jouw den games dus zelf gekocht te hebben, zonder bijvoorbeeld abonneekortingen vanuit Nvidia.

Desalniettemin werkt GeForce Now welnu weer netjes samen met allerlei verschillende pc-platforms. Zowel Steam- mits Epic Games-accounts zijn zonder alreeds te veel moeite aan den servers te verbinden, waarna den toegang totdat gekochte games snel te verifiëren is. Origin (dan welnu EA Play), Ubisoft Connect plusteken GOG.com zijn evenals cadeau op GeForce Now, zij ie vooralsnog significant minder vooraanstaand. Vooral watten betreft den servicegerichte portfolio geven sommige uitgevers lang noch alles weg aan Nvidia.

Pc-games uit Xbox’ plusteken PlayStations partner wordt, enigszins vanzelfsprekend, zoveel mogelijk geweerd van GeForce Now. Wie denk ene RTX 3080 uit den cloud los te permitteren op Microsoft Flight Simulator vliegt vooral ene retourtje koude kermis. Voordat bijvoorbeeld Days Gone geldt eenzelfde loterijlot.

Overzicht van de netwerkanalyse die GeForce Now uitvoert voordat een game gestreamd wordt.

Meer hardware, meer mogelijkheden

Den games diegene welnu via GeForce Now speelbaar zijn, werken echter prima. Ter tegenstelling totdat den consoleachtige limieten van andere clouddiensten, laat GeForce Now gamers zojuist allerlei technische instellingen afstemmen. Veel van den pc-games staan standaard alreeds op aardige presets, maar betalende abonnees zijn vrij wegens daarheen bijvoorbeeld RTX-raytracing plusteken allerlei andere grafische mooiigheid op te werpen.

Nvidia’s virtuele systeem wetenschap uiteraard zowel weer diens limieten, maar ene Cyberpunk 2077 of Control met levensechte reflecties haarscherp kunnen spelen op ene draadloze Chromebook blijft weliswaar ene talent verschijningsvorm. Den gestreamde games van Xbox zijn zeker noch lelijk, maar Nvidia gunt gamers televisiekanaal dat ietsje meer grafische middelen. Voordat hun marktpositie voelt dat niets minder dan ge.

Den laadtijden van den GeForce Now-games zijn noch vanaf se van wereldniveau, maar zij vliegen snel voldoende voorbij. Nvidia’s servers toeschijnen qua opslag te keren op iets vergelijkbaars met ssd’s van den PCIe 3.0-generatie. Lees: vele malen sneller dan den Xbox One-limieten waarmee xCloud lanceerde, maar merkbaar vertraagd dan den high-end PCIe 4.0-ssd’s van nu.

Inlogscherm van Uplay, afgebeeld en bestuurd via GeForce Now

Streamkwaliteit plusteken -gemak overtuigt, maar nog noch eeuwig

Los van ie hardware-technische vertelsel, mogen den streamkwaliteit van GeForce Now er wezen. Overheen ene stabiele, draadloze verbinding is den inputvertraging minuscuul — voordat allesbehalve snelle of competitieve spellen zo wasgoed mits onmerkbaar. Datzelfde geldt voordat den beeldcompressie; zelfs ter den donkere plusteken somwijlen onnavolgbare omgevingen van Control kom jouw zelden compressie-artefacten tegen.

Ter bloedmooie avonturengames met ‘RTX On’-mogelijkheden komt GeForce Now ie best totdat zijn rechtspraak. Den plaatjes kunnen royaal mooier ogen dan watten concurrerende clouddiensten uitspuwen; met ene enigszins betrouwbare (draadloze) verbinding pluk jouw daarheen voldoende visuele vruchten van.

Welnu weer sneu: den framerate van den specifieke games wordt bijtijds beperkt. Nvidia gaf recentelijk toe sommige streams stilletjes te beperken totdat 45 fps, ondanks den afbetaalde gelofte van 60 of zelfs 120 frames vanaf tellen. Dat zullen specifiek titels betreft waarin den lagere beeldverversing weliswaar alreeds minder merkbaar is, maar onvervalst netjes voelt nóg ene limiet zowel noch.

Ter bloedmooie avonturengames met ‘RTX On’-mogelijkheden komt GeForce Now ie best totdat zijn rechtspraak

Honingbij snellere games vooroverduiken helaas meer ongewenste beeldverschijnselen op. Eentje twee afdalingen ter Descenders ogen, zelfs overheen den bekabelde verbinding, zowel wazig plusteken korrelig tegelijkertijd. Hier plusteken der lijkt ie beeld onnodig ‘verscherpt’ te wordt, terwijl hevige compressie daaroverheen den kwaliteit geheel wegens zeep vermag promoten. Snellere games blijven alsnog speelbaar, maar erop den snelste vlagen voelt ie even nep jouw anno 2007 terugschakelt zoals 480p op YouTube.

Den gestreamde games kunnen, televisiekanaal mits native pc-games, verder welnu netjes bestuurd wordt met muis plusteken toetsenbord plusteken allerlei (draadloze) invoerapparatuur. Ter tal van spelmenu’s beschermen smartapparaten daarnaast zowel vaak hun aanraakgevoelige besturing. Daarentegen biedt Nvidia vooralsnog geen knoppen-overlay aan wegens games op zuiver plusteken enig ene smartphone te spelen; ene controller erop is ter dat geval nog eeuwig ene vereiste.

Op consoles zit ie, watten dat betreft, zowel noch bepaald mee. Mits games eenmalig keren via bijvoorbeeld den Edge-browser op den Xbox One, dan keren zij prima. Maar zie vantevoren maar ooit erop jouw accounts te geraken. Inloggen op ie verschillend zo gemakkelijke Steam vermag met GeForce Now ene crime zijn. Ter ene Linux-emulator diegene via ene browser gestreamd wordt, is ie aan den eindgebruiker wegens den Steam Big Picture-modus aan te zenden, zij ie welnu met ene Xbox-controller diegene terwijl zowel voordat muis, gamepad én toetsenbord moeten spelen. Reeds diegene protocollen, input plusteken sneltoetsen diegene jawel tegenwerpen, maken ’even ene wachtwoordje intoetsen’ ene opmerkelijk zooitje, watten loodrecht staat op beloftes overheen ie naadloze gamestreaming anno nu.

Voordat wie is GeForce Now bedoeld?

GeForce Now is ene gem overtuigende clouddienst. Qua hardware heeft Nvidia alles ter stulp wegens den kroon van ’mooiste streamingdienst voordat games’ te claimen, maar den vele tekenhaken plusteken ogen verrichten den overtuigingskracht weer teniet. Voordat ene tientje ter den maand huursom jouw vooral toegang totdat ene aardige gamecomputer ter den cloud, maar watten jouw daarheen precies op mogen spelen, is welnu hevig vaak onzeker.

Dat den betaalde abonnementen nauwelijks totdat geen toegang verstrekken totdat ene zekere ‘kosteloos’ gamebibliotheek, helpt den prijsoverweging zowel noch bepaald. Wie koopt er namelijk pc-games voordat ene pc diegene jouw noch metterdaad bezitting? GeForce Now loont zodoende vooral voordat gamers diegene alreeds ene flinke catalogus aan pc-games verzameld hebben, maar simpelweg geen krachtige spelcomputer (meer) ter stulp hebben staan.

Diezelfde gamers zullen ter veel gevallen ene upgrade overwegen, ware ie noch dat den hardwaremarkt alreeds weids ene klas ter zwaar weer zit. Zeker nu nieuwe videokaarten overdreven loop ter den markt staan, heeft GeForce Now ene determineren aantrekkingskracht — ongeacht den somwijlen wrange beperkingen.

Bekijk ie zo: voordat ongeveer 50 euro kun jouw ie verkrijgen van ene nieuwe pc weer voordat zes maanden uitstellen. Mits geinige bijkomstigheid is diegene alreeds dan noch gelimiteerde cloud-pc zowel nog ooit geheel mobiel, horig van waar jouw ene betrouwbare internetverbinding kunt vinden.

Voordat dit wetsartikel probeerden wij GeForce Now ene kleine maand uit, op verschillende toestellen plusteken ter uiteenlopende scenario’s. Onder den beproefde set-ups vielen onder meer twee moderne Android-smartphones, Nvidia’s inherent Shield TV (2017), ene recent Chromebook, den Edge-browser van Xbox One plusteken Nvidia’s afzonderlijke Windows-applicatie. Slechts één keer viel ene draadloze verbinding overheen Wi-Fi volledig weg, maar dit worden na enkele tellen weer hervat.


 • Uncharted 4

  Sony verwijdert losstaande versies Uncharted 4 plusteken The Lost Legacy 08 december 2021 09:12


 • Warzone

  ‘Mobiele versie Call of Duty: Warzone verschijnt ter 2022’ 08 december 2021 09:12


 • Sherlock Holmes: Chapter One

  Sherlock Holmes: Chapter One volgend klas stap zoals PS4 plusteken XOne 08 december 2021 09:12


 • Nintendo Switch

  Nintendo-hacker Gary Bowser moeten nog ooit 10 miljoen dollar voldoet 08 december 2021 09:12


 • Level Infinite

  Tencent richt verrassend uitgeverslabel Level Infinite op 08 december 2021 09:12Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader