Solar Ash is prachtig, maar ook frustrerend


Ter Solar Ash speel jij eentje Voidrunner, Reidans, diegene haar planeet moeten redden van den teloorgang. Hoeveel er te redden valt is nog maar den vraag: den planeet is alreeds ten dele opgeslokt vanwege eentje kolossaal zwart gat. Steden zijn volledig uit jawel gereten plus overal wegens jij heen zweven stukjes vloer. Ie ‘waarom’ blijkt naarmate jij blijft spelen. Den spel begint met eentje mysterieus lapje tekst met eentje heleboel onbegrijpelijke termen plus achtergrondinformatie, maar dat is ie welnu.

Solar Ash

Den spel heeft ginder verderop verder zowel eentje handje van. Somwijlen wordt er eentje spervuur aan lore op jij losgelaten nep ie niets is. Dat is best vervelend, want steeds indien jij ie vertelsel denkt te snappen, duwt ie jij weer weg. Dat komt zowel omdat dit spel draait wegens flow. Solar Ash dwingt jij veel te oplezen, watten jij zo weer uit diegene flow haalt. Den samenspraak is daarbij noch zo interessant plus den personages diegene jij tegenkomt zijn weinig memorabel.

Veel sterker is ie vertelsel dat den omstreken vertelt. Overal vind jij den restanten van eentje mysterieuze oude wereld. Jou vraagt jij huwelijksinzegening overheen watten er aan den hand is met dat imponerende zwarte gat te den verte plus wie er op den planeet gewoond heeft. Tof is zowel dat den wetten van den zwaartekracht volledig zoek zijn. Lantaarnpalen zweven daarboven den vloer op losse stukjes vloer plus nagenoeg alle panden zweven half te ie luchtledige. Ene verscheurde samenleving, letterlijk plus grote. Dat is ontzettend sterk gedaan.

Mooiste spel van ie schooljaar

Den wereld bestaat uit eentje hubgedeelte, te ie midden van den schrijfmap, waaraan weer vijf andere spelwerelden zijn gekoppeld. Jou kunt tussen diegene werelden fast travel usances, maar te principe kun jij zowel gewoon overal heenrennen (werkelijk ‘skaten’). Ter dat opzicht is Solar Ash eentje openwereldgame, maar verwachten ginder noch te veel van. Hoewel er voldoende te verkennen valt plus jij absoluut op verkenning gaat overheen plus toe, heeft den spel noch huwelijksinzegening sidequests. 

Solar Ash
Solar Ash
Solar Ash

Dat is zowel noch huwelijksinzegening nodig. Solar Ash heeft eentje geweldige flow – zowel te gameplay indien structuur. Ie is uiteindelijk simpelweg ie doelwit wegens te iedere wereld eentje van den zes gigantische eindbazen te verslaan, waarna den laatste ‘missie’ zichzelf aandient. Jou suist terwijl op hoge tempo vanwege den spelwereld op twee sonische rollerskates plus beschikt overheen eentje heerlijke plus flexibele dash.

Dit spel draait geheel wegens bewegingsvrijheid plus tempo maken. Solar Ash doet te diegene zin intact hevig denken aan The Pathless – zowel zo’n spel waarin ie snelle voortbewegen ie doelwit is. Den spelwereld van Solar Ash is welnu stukken huis op den gameplay afgestemd dan te diegene spel. Den resterende stukken planeet zijn aan jawel gekoppeld vanwege eentje soort paarse marshmallow-wolken. Diegene kleurrijke massa faciliteert den gameplay groots. Jou kunt écht tempo maken op den vele heuvels, plus dat is zeer bevredigend.

Solar Ash heeft eentje geweldige flow – zowel te gameplay indien structuur.

Toch is diegene spelwereld ie record van den spel. Den omgevingen verschillen behoorlijk van jawel, maar openspringen van detail. Stilistisch is dit, zoals trailers toestaan zien, zonder twijfel eentje van den mooiste games van ie schooljaar. Ie gebeurt noch vaak dat ondergetekende met open mond zoals eentje level zit te loeren, maar den combinatie van Solar Ash, eentje PlayStation 5 plus eentje oled-tv is behoorlijk overdonderend. Den spel heeft waanzinnige vergezichten, oogt haarscherp, is ontzettend veelkleurig plus den eindbazen, diegene immer daarboven den spelwereld uittorenen, maken eentje enorme indruk. 

Frustratie

Wegens diegene zes eindbazen te verslaan, moeten jij vantevoren platformpuzzels oplossen. Zowel diegene ronddraaien allen wegens bewegingssnelheid. Indien jij er eentje twee hebt gedaan mogen jij vanwege zoals den eindbaas, watten óók eentje platformpuzzel is. Den kleine puzzeltjes zijn waarschijnlijk ie leukst wegens te exporteren, omdat zij wasgoed verweven zijn te den spelwereld plus zij jij intact hevig snel toestaan gaan. Dat laatste geldt zowel voordat den eindbazen, maar weliswaar zijn zij minder wieg. 

Solar Ash

Ter Shadow of the Colussus moest jij bijvoorbeeld huwelijksinzegening overpeinzen overheen jij padachtige overheen den kolossen. Ie waren puzzels plus zo stond iedere kolossus indien uitdaging op zichzelf. Ter Solar Ash moeten jij vooral snel zijn, maar te tegenstelling totdat den kleine platformsegmenten te den spel is hier van variatie weinig sprake. Iedere eindbaas bestaat uit trio fases, plus iedere ontwikkelingsstadium ‘versla’ jij vanwege eentje reeks pijnpunten te vernietigen.

Dat begint snel te vervelen, zowel omdat den eindbazen eentje frustrerende aangelegenheid zijn. Jou valt regelmatig van zij overheen, plus dan begint den eindbaasfase weer van voordat overheen aan. Dat jij zo vaak valt, heeft zowel te maken met den besturing. Diegene is ie liefste te omschrijven indien vaag. Zo moeten jij overheen plus toe den tijdstip vertragen wegens jezelf zoals defini plekken te teleporteren. Dat werkt nét noch lekker plus vloeiend voldoende, plus ie is te vaak vaag wanneer jij welnu plus noch kunt teleporteren.

Den spel probeert dat op te lossen vanwege objecten plus vijanden waar jij heen kunt teleporteren te omsluiten indien jij sluit tijdens zij te den buurt komt, maar te ie heetst van den vedette legt diegene designtaal ie overheen tegen den hectiek. Ie voelt nep Heart Machine zelf zowel noch helemaal weet watten zij met diegene functie aan willen. Ene andere opvallende verkiezing is ie gewoonte van den linkertrigger, diegene jij ingedrukt moeten vasthouden wegens tempo te maken. Er zijn welgeteld nul momenten waarop jij géén tempo wilt maken, dus ben jij werkelijk onophoudelijk den trigger aan ie omvat.

Trouwens bevatten Solar Ash zowel gevechten met vijanden, maar diegene stellen noch meer voordat dan ie indrukken van ie kruisje wegens met eentje soort zwaard te slaan. Combo’s plus zulke zijn noch aan den orde, watten op zichzelf noch hevig is, ware ie noch dat den spel op eentje gegeven ogenblik vijanden introduceert diegene behoorlijk watten vuistslagen nodig hebben. Zowel dat haalt jij uit den flow van ie platformen.

Liefdesbrief

Solar Ash is hevig wieg, laat ginder geen wanbegrip overheen existentie. Er zijn voldoende momenten dat alreeds ie goede te Solar Ash samenkomt. Indien jij vloeiend overheen den paarse wolken skatet terwijl jij zoals den weergaloze uitzichten staart, vergeet jij volledig dat den combat helemaal niets voorstelt plus dat den besturing te willen overlaat. Ter diegene zin is Solar Ash gemakkelijk aan te raden indien jij games indien Journey plus The Pathless waardeert wegens hoe vloeiend zij spelen plus wegens hoe wieg ie snelle voortbewegen is. Ie is schattig sneu dat den spel watten keuzes maakt diegene noch helemaal rijmen met watten Solar Ash zo zo wasgoed maakt.

Solar Ash is gerecenseerd op PlayStation 5. Den spel is daarnaast verkrijgbaar op PlayStation 4 plus pc.


 • Den Cinebar Ultima Surround 4.0-set is eentje mix tussen hi-fi plus soundbar 12 december 2021 10:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is den evolutie van Combat Evolved 06 december 2021 09:12


 • Dell Alienware AW2721D-monitor biedt volmaaktheid met eentje prijskaartje 05 december 2021 10:12


 • Exo One

  Exo One heeft eentje bovenmatig sterke aantrekkingskracht 03 december 2021 13:12


 • Jett: The Far Shore

  Jett: The Far Shore verzuipt te mafkees vormgeving 02 december 2021 09:12Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader