Samsung start sample-fase van 24 Gbps GDDR6-geheugen


Nou levert Samsung GDDR6-modules met ene bandbreedte van maximaal 18 Gbps. Den marktleider op dit uur is Micron, diegene met hun ‘GDDR6X’-modules  (den term is officieel waargenomen noch gestandaardiseerd) ene goede 21 Gbps behalen; den luxere RTX 30-kaarten van Nvidia verkiezen nou dan zowel Microns memorie.

Ongeacht ene verhoging te bandbreedte bereidt Samsung zowel ene reeks andere GDDR6-modules voordat met grotere volumes — op dezelfde uitgestrektheid indien voorgangers. Zo zijn er plannen voordat nieuwe 16GB-varianten met bijvoorbeeld zowel 14, 16 plus 20 Gbps indien lager gegrepen snelheden. 

Overzicht van huidige en toekomstige GDDR6-modules van Samsung

Omdat den afmetingen van den nieuwe DRAM-modules identiek zijn aan den bestaande 180FBGA-vorm, moeten den overstap voordat partnerfabrikant versimpeld wordt. Zowel zullen ie stroomrendement met 60 procent verbeteren, mee dankzij den potentie wegens meer volume op minder chips vergeten te kunnen.

Horig van den gekozen geheugenbus op ene videokaart ontwikkeling den daadwerkelijke geheugensnelheden met Samsungs snelste GDDR6-modules. Zo zullen ene vrij conservatieve 192-bits geheugenbus leiden totdat ene bandbreedte à 576 GB vanaf tel. Op ene vooruitstrevende 512-bits soelaas zullen diegene vlugheid maar liefst 1,5 TB vanaf tel zijn.

Van zowel AMD plus Nvidia is beroemd dat hun nieuwe reeks videokaarten “meerdere leveranciers” betrekken via ie toeleveren van videogeheugen. Van Intel, diegene anno 2022 uit wil pakken met hun Intel Arc-videokaarten, is nog noch beroemd wie welk soort DRAM aan zullen leveren. 


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  ‘Nvidia stelt RTX 3070 Ti uit; RTX 3090 Ti plus RTX 3050 op schema’ 14 december 2021 15:12


 • Close-up van Intels nieuwe standaardkoeler bij selecte Alder Lake-processoren.

  Nieuwe standaardkoeler voordat Intel Alder Lake-cpu’s uitgelekt 13 december 2021 16:12


 • Den Cinebar Ultima Surround 4.0-set is ene mix tussen hi-fi plus soundbar 12 december 2021 10:12


 • Analogue Pocket

  Analogue Pocket verhoogt prijs voordat nieuwe reserveringen 11 december 2021 08:12


 • Promotionele render van MSI's Radeon RX 6600 XT Gaming X-videokaart.

  MSI verlaagt prijs RTX 30-gpu’s; Sapphire verhoogt RX 6000-prijs 10 december 2021 14:12Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader